Merino

Merino

Merinovilla

Merinovilla on luonnon oma innovaatio, joka toimii niin hyytävässä kylmyydessä kuin paahtavassa kuumuudessa. Merinovilla keritään merinolampaista. Niille on ajan saatossa kehittynyt poikkeuksellinen villapeite, jonka turvin lammas pärjää Uuden-Seelannin Etelä-Alppien vaihtelevissa keleissä. Meronivilla on luonnon oma hitec kuitu, joka ei haise, eikä kutise.
 

Pehmeä

Merinovillan kuidut ovat pitkiä ja kimmoisia. Merinovilla on huomattavasti ohuempaa kuin perinteinen lampaanvilla. Merinovillan kuidut ovat pitkiä, kimmoisia ja huomattavasti ohuempia kuin perinteisen lampaanvillan. Poikkeuksellisen kuiturakenteen vuoksi merinolangasta voidaan valmistaa hyvin ohuita ja kevyen kuohkeita neuloksia. Tästä syystä merinon käyttö ja suosio raaka-aineena on kasvanut vuosi vuodelta.Perinteinen villapaita on uudistunut, ja syntyy tänä päivänä yhä useammin merinovillasta.

Lämmin

Merinovillavaate sopii sekä kylmiin että kuumiin olosuhteisiin. Vaate on sitä lämpimämpi, mitä enemmän se sitoo ilmaa itseensä. Merinovilla on lämmittävän ilman sitomisessa maailman tehokkain kuitu. Tähän perustuu myös kerrospukeutuminen merinovillaisiin alus-
ja välikerrastoihin. Mitä enemmän kerroksia, sitä enemmän lämmittävää ilmaa sitoutuu kuitujen väliin. Ohutkin merinokerros lämmittää tehokkaammin kuin paksuin tekokuituinen kerrasto.

Hengittävä

Nerokas merinovillakuitu reagoi myös kehon lämpötilaan. Kun iho kuumenee, vaatteeseen sitoutunut kosteus vapautuu viilentämään mikroilmastoa kehon ja neuloksen välillä. Näin sekä merinolammas että merinovillavaatteen käyttäjä tuntee olonsa mukavaksi myös
helteellä.

Kosteutta siirtävä

Merinovilla tuntuu aina kuivalta. Tämä johtuu merinovillan ominaisuudesta siirtää kosteutta pois iholta, jonka jälkeen höyry haihtuu ilmaan. Merinovillakuitu voi imeä itseensä 30% oman painonsa verran kosteutta, ja neulos tuntuu silti kosketuskuivalta.

Antibakteerinen

Antibakteerisuus on taas yksi ylivertainen voimannäyte, miksi merinovilla on niin huikea materiaali. Tällä ominaisuudella tarkoitetaan merinovillan tapaa puhdistaa itsensä. Merinokuitu reagoi hapen kanssa haihduttaen hajumolekyylit. Vaate on pitkäikäisempi vähemmällä pesulla. Merinovaatetta hoidetaan tuulettamalla. Tämä on kätevää erityisesti vaelluksilla ja matkustaessa.

Antibakteerinen merinovillavaate on myös ekologinen valinta. Harvat pesukerrat rasittavat vähemmän luontoa. Vähentämällä pesukertoja, vähennät hiilijalanjälkeäsi. 
Materiaali sopii parhaiten paitoihin ja sukkiin.
IhanteeIlinen etenkin reissussa, missä vaateiden pesu on rajoittunut.
Ripusta kuivumaan ja puo päälle yhä uudestaan ilman hajua.
Järjestys: